Klassiska Egyptson 10 dagar


Egypten_Aswan Luxhotellet Sofitel El Gezira i Centrala Kairo med EgyptenSpecialistenEgypten_Abu Simbel

En resa genom tiderna som leds av egyptolog och religionsforskare Sameh Egyptson, grundare av EgyptenSpecialisten.

Rutt: Kairo-Alexandria-Luxor-Kryssning-Aswan-Abu Simbel-Kairo

Antal nätter:9
Avresa från: Köpenhamn och anslutning till Köpenhamn mot tillägg på 1400:- från Stockholm, Oslo och Göteborg
Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (middag)
Priser: Se längst ner på denna sida. 


På denna resa får man se i princip hela Egypten på 10 dagar. I ganska snabb takt avverkar vi det mest intressanta från Alexandia till Abu simbel inklusive en upplevelsefylld kryssning på Nilen mellan Luxor och Aswan.

Tilläggstid 
Resan passar utmärkt att förlänga med antingen en vecka i Hurghada eller Sharm el Sheik eller med Alexandria med två nätter.  

En extra vecka vid Röda Havet: Avresa till Röda Havet sker då med flyg från Kairo dag 10 på kvällen. Återresa till Kairo med flyg 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo till Stockholm Arlanda.

 

 

Klassiska Egyptson 2010-11-07

Läs tackbrev från resenärer med Klassiska Egyptson 2010-11-27

 

Dag för dag program

 

Dag 1 - 14-feb. & 14 okt. Avresa
Ankomst till Kairo International Airport. Visum service.
Transfer och incheckning på den lyxiga hotellet Sofitel Nile El Gezira i centrala Kario med Nilensutsikt .

Dag 2 - Civilisationers uppgång - Memphis och Giza
Efter frukost har vi välkomstmöte. Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. Vi äter lunch i Sakkara. Efter lunch beger vi oss till de mäktiga pyramiderna i Giza. Vi besöker Cheops, Cheffren och Mykerinos pyramider samt den ståtliga Sfinxen. Middag på resturang i centrala Kairo. (F.L.)

Dag 3 – Den hellenistiska pärlan - Alexandria
Efter en tidig frukost åker vi buss till Alexandria. På vägen till Alexandria gör vi ett mycket intressant stopp i Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Alexandria grundades av Alexander den store 331 f kr med avsikt att förena Egypten med det grekiska imperiet. I Alexandria besöker vi efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Efter lunch besöker vi den Romerska Teatern och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo. Övernattning i Sofitel Nile El Gezirah. (F.L.)

Dag 4 – Egyptiska Museet och levande museer i Kairo
Efter frukost beger vi oss till det Egyptiska Museet i centrala Kairo, som har den största och mest värdefulla samlingen egyptiska arkeologiska fynd från ett tidsspann av 5000 år. Det visas över 250.000 äkta verk inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo, Koptiska Kairo med hängande kyrkan. Vi fortsätter till Salah el Dihns Citadell och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. Övernattning i Sofitel Nile El Gezirah(F.L.)

Dag 5 - Det egyptiska imperiet i östra Luxor
Tidig frukost och flyg till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare Incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)

Dag 6 - Konungarnas Dal och Dödsriket
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel Ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr.vi avslutar vår färd med stopp vid kolosserna i Memnon. Avresa från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)

Dag 7 –Falkguden i Edfo Krokodil templet i Kom ombo
Efter frukost gör vi tour till Falkguden Hourus med hästdroska, det största och mest välbevarade av alla tempel längs Nilen.
Kryssningsbåten seglar vidare till Aswan. (F.L.M)

Dag 8 - Isistemplet i Aswan
I Aswan ägnar vi dagen åt utflykt till den Ofullbordade Obelisken som skulle bli den största någonsin, men som sprack och ligger kvar i stenbrottet än idag. Vi ser vidare Philaetemplet, ett av de allra vackraste och bäst bevarade templen från Egyptens forntid. Templet byggdes år 370 f.Kr. för att helga gudinnan Isis. (F.L.M)

Dag 9 - Festeval i Abu Simbel i Västra Sahara
Tidig väckning för resa med buss till Abu Simbel för att för att vara på plats för den unika händelsen där solens strålar lyser in i templet och belyser Ramses II ansikte, vilket bara händer två gånger om året. Efter beöket startar vi återresan med buss till Aswan. På kvällen gör vi en segeltur med en egyptisk felucca runt de vackra öarna i Aswan. Övernattning på hotell Islis Island i Aswan. (F.L)

Dag 10 Hemresa
Efter tidig frukost flyger vi till Kairo och vidare til Skandinavian. (F.L på flyget)

Vi förbehåller oss rätten att kasta om i programmen.

 

 

Klassiska Egyptson

Avresedatum Pris/pers i dubbelrum Pris/pers i enkelrum
14-2-2019
(Abu Sembils Festival)
20 950 24 950:-

Preliminär pris
14-10-2019
(Abu Simbels festival)

20 950 24 950:-

Tillval - adderas på grundpriset

Pris/pers  
Tre nätter kryssning Aswan-Luxor 3000:-

6 nätter
Tre nätter kryssning - Aswan - Luxor
Tre nätter vid röda havet all inklusiv

6000:-

Kryssningsfartyg: Garanterat boende i främre delen på de två övrersta däcken

250:-/natt/pers

Försäkring:
Avbeställningsskydd
6% av resans pris
Egypten

Information

Antal deltagare:
Min 15, max 24

Läs mer om Sameh Egyptson. Klicka här
Läs Samehs artiklar i hans blogg: Klicka här

(antal nätter) enligt Egyptiska statens gradering
På alla hotell är det standrardrum.
Kairo
(4): Sofitel Cairo Nile El Gezirah 5*
Kryssningsfartyg (4): Namn meddelas senare 5* deluxe
Aswan (1): Isis Island 5*


Måltider
F = frukost, L = lunch, M= middag
Se dag för dag program

Tillval:
Alla tillval måste bokas hemifrån.
Se nedan

Vi förbehåller oss rätten att byta hotell mot annat med motsvarande standard

Tilläggsdagar:
Extra dagar vid Röda Havet med All Inclusive.
Se nedan

Flyg: Ingår i resans pris

I resans pris ingår
: Allt i dag-för-dag program (se dag-för-dag program), Visum, skatter och avgifter. 

Tillkommer
: Måltidsdryck vid helpension, viss dricks (läs mer om dricks nedan).

Resan kräver att man har god kondition då den innehåller en hel del promenerande och långa dagar. Reseledaren har ej möjlighet att assistera resenärer med begränsningar vad gäller rörlighet, syn eller hörsel. I dessa fall måste resenären ha en medföljande resenär som kan assistera vid behov.

Klädsel/utrustning: En varm tröja, kamera, ficklampa och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands.

Shopping: Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.

Mat och dryck: Billigt med svenska mått mätt. Probiotica (yoghurttabletter för magen som finns i Hälsokostaffärer) och eventuelt Duccoral drickvaccin mot turistdiarré (prata med din vaccinationscentral) rekommenderas.

Mobiltelefon: 3G-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 4G nätet fungerar utmärkt på vissa ställen.

Dricks: Dricks beräknas till ca 100:- per dag varav ca 50:- är inräknade i resans pris. Dricks är en del av lönesystemet i Egypten. Guider och kryssningsfartygets personal förväntar sig att få dricks direkt av kunden och vi har därför inte kunnat inkludera all dricks. 

Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomsten. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater.

Visum: Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land.

Barn: Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet.
Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum. I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris.
Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen.

 

 

Vi reserverar oss för tryckfel

Startsida


line

replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords