Stora Egyptson 15 dagar  
Egypten

 

En resa genom tiderna som leds av egyptolog och religionsforskare Sameh Egyptson, grundare av EgyptenSpecialisten

Avresedatum: 17 feb. och 17 okt. 2019 (14 nätter)

Rutt: Kairo-Alexandria-Abu Simbel-Aswan-Kryssning-Luxor-Sahl Hasheesh-KairoStora Egyptson är en magnifik resa av högsta klass, där man får uppleva hela Egypten med solfesteval i Abu Simbel.
På denna resa får man se i princip hela Egypten på 14 dagar. I ganska snabb takt avverkar vi det mest intressanta från Alexandia till Abu simbel inklusive en upplevelsefylld kryssning på Nilen mellan Aswan och Luxor. Vi får också uppleva den unika Solfestivalen vid Abu Simbel. Templets axel var lagd av forntidens egyptiska arkitekter på så sätt att, två gånger om året, 22 oktober och 22 februari, skulle solstrålarna nå in i helgedomens innersta och lysa upp skulpturerna på den svarta väggen, förutom statyn över Ptah, guden sammankopplad med dödsriket, som alltid förblev i det mörka.

Vi har utvecklat och förbättrat resan under flera år och den är nu bättre än någonsin.
Reseledare är egyptolog Sameh Egyptson. Sameh har grundat och lett denna resa under flera år med stor framgång. Han är född i en koptisk familj i Egypten, utbildad i Egyptens och mellanösterns historia samt koptologi i Kairo, har master i teologi, fil kand i islamologi och forskar numera i religionsdialog vid Lunds Universitet. Han har varit bosatt i Sverige sedan 1990.
Sedan revolutionen i Egypten 2011 har han också varit flitigt anlitad av TV och Radio. Att få resa med Sameh och få ta del av hans unika kunskaper och levande beskrivningar av det faraoniska och moderna Egypten är en upplevelse i sig. Vi har utvecklat resan under många år och förfinat varje detalj.
Sameh arbetar för Twitter Egypt Travel för dessa två resor varje år.


Egypten

Dag för dag program

Dag 1 - 14-feb. & 14 okt. Avresa
Ankomst till Kairo International Airport. Visum service.
Transfer och incheckning på den lyxiga hotellet Sofitel Cairo Nile El Gezirah i centrala Kario med Nilensutsikt .

Dag 2 - Civilisationers uppgång - Memphis och Giza
Efter frukost har vi välkomstmöte. Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. Vi äter lunch i Sakkara. Efter lunch beger vi oss till de mäktiga pyramiderna i Giza. Vi besöker Cheops, Cheffren och Mykerinos pyramider samt den ståtliga Sfinxen. (F.L)

Dag 3 – Den hellenistiska pärlan - Alexandria
Efter en tidig frukost åker vi buss till Alexandria. Alexandria grundades av Alexander den store 331 f kr med avsikt att förena Egypten med det grekiska imperiet. I Alexandria besöker vi efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Efter lunch besöker vi den Romerska Teatern och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo. Övernattning i Sofitel Nile El Gezirah. (F.L)

Dag 4 – Egyptiska Museet och levande museer i Kairo
Efter frukost beger vi oss till det Egyptiska Museet i centrala Kairo, som har den största och mest värdefulla samlingen egyptiska arkeologiska fynd från ett tidsspann av 5000 år. Det visas över 250.000 äkta verk inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo, Koptiska Kairo med hängande kyrkan. Vi fortsätter till Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. Övernattning i Sofitel Nile El Gezirah(F.L)

Dag 5 - Det egyptiska imperiet i östra Luxor
Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare Incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)

Dag 6 - Konungarnas Dal och Dödsriket
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel Ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr.vi avslutar vår färd med stopp vid kolosserna i Memnon. Avresa från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)

Dag 7 –Falkguden i Edfo
Efter frukost gör vi tour till Falkguden Hourus med hästdroska, det största och mest välbevarade av alla tempel längs Nilen.
Kryssningsbåten seglar vidare till Aswan. (F.L.M)

Dag 8 - Isistemplet i Aswan
I Aswan ägnar vi dagen åt utflykt till den Ofullbordade Obelisken som skulle bli den största någonsin, men som sprack och ligger kvar i stenbrottet än idag. Vi ser vidare Philaetemplet, ett av de allra vackraste och bäst bevarade templen från Egyptens forntid. Templet byggdes år 370 f.Kr. för att helga gudinnan Isis. (F.L.M)

Dag 9 - Festeval i Abu Simbel i Östrasahara
Tidig väckning för resa med buss till Abu Simbel för att för att vara på plats för den unika händelsen där solens strålar lyser in i templet och belyser Ramses II ansikte, vilket bara händer två gånger om året. Efter beöket startar vi återresan med buss till Aswan. På kvällen gör vi en segeltur med en egyptisk felucca runt de vackra öarna i Aswan. Middag och övernattning ombord.(F.L.M)

Dag 10 Krokodil templet i Kom ombo
På morgonen avreser fartyget mot KomOmbo. Efter frukost besöker vi krokodiltemplet tillägnat guden Sobek i KomOmbo. Sobek hade ett krokodilhuvud och var guden över skapandet av världen. Fartyget seglar vidare till Luxor. (F.L.M)

Dag 11 –Drottningarnas Dal Dödsriket i Västra Thebe II
Efter frukost åker vi till västra Thebe och besöker Drottningarnas Dal, Ramses II dödstempel Ramesseum, Ramses III gigantiska dödstempel Medinet Habu och Ämbetsmannagravarna. (F.L.M)

Dag 12 - Östra Sahara
Efter frukost åker vi buss genom Östra Sahara till hotell Mövenpick i Soma Bay, Söder om Hurghada, vid Röda Havet. Eftermiddagen är ledig. (All inclusive)

Dag 13 –Röda havets korraler i Soma Bay
Fri dag att njuta av hotellets poolområde, strand och enorma House Reef. Dykcenter finns för de som vill dyka eller snorkla. (All inclusive)

Dag 14 –Röda havets korraler i Soma Bay
Fri dag att njuta av hotellets poolområde, strand och enorma House Reef. Dykcenter finns för de som vill dyka eller snorkla. (All inclusive)


Dag 15 - Hemresa
Efter frukost åker vi till Hurghada airport för att påbörja hemresan. (F)

Startsida

 

 

 

Information

Antal deltagare:
Min 15, max 24

Läs mer om Sameh Egyptson. Klicka här
Läs Samehs artiklar i hans blogg: Klicka här

(antal nätter) enligt Egyptiska statens gradering
På alla hotell är det standrardrum.
Kairo
(4): Sofitel Cairo Nile El Gezirah 5*
Kryssningsfartyg (3): Namn meddelas senare 5* deluxe
Soma Bay (3): Mövenpick 5*

Måltider
F = frukost, L = lunch, M= middag
Se dag för dag program

Tillval:

Alla tillval måste bokas hemifrån.
Se nedan

Tilläggsdagar:
Extra dagar vid Röda Havet med All Inclusive.
Se nedan

Flyg: Ingår ej i resans pris. Inrikesflyg med Egypt Air måste bokas följande avgång: Dag 5- Flight MS 391 at 07:00 A.M.

I resans pris ingår
: Allt i dag-för-dag program, helpension eller All inclusive (se dag-för-dag program), skatter och avgifter. 

Tillkommer
: Måltidsdryck vid helpension, viss dricks (läs mer om dricks nedan).

Resan kräver att man har god kondition då den innehåller en hel del promenerande och långa dagar. Reseledaren har ej möjlighet att assistera resenärer med begränsningar vad gäller rörlighet, syn eller hörsel. I dessa fall måste resenären ha en medföljande resenär som kan assistera vid behov.

Klädsel/utrustning: En varm tröja, kamera, ficklampa och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands.

Shopping: Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.

Mat och dryck: Billigt med svenska mått mätt. Probiotica (yoghurttabletter för magen som finns i Hälsokostaffärer) och eventuelt Duccoral drickvaccin mot turistdiarré (prata med din vaccinationscentral) rekommenderas.

Mobiltelefon: 3G-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 4G nätet fungerar utmärkt på vissa ställen.

Dricks: Dricks beräknas till ca 100:- per dag varav ca 50:- är inräknade i resans pris. Dricks är en del av lönesystemet i Egypten. Guider och kryssningsfartygets personal förväntar sig att få dricks direkt av kunden och vi har därför inte kunnat inkludera all dricks. 

Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomsten. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater.

Visum: Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land.

Barn: Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet.
Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum. I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris.
Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen.

 

 

 

Priser Pris/pers i dubbelrum Pris/pers i enkelrum
14-2-2019
(Abu Sembils Festival)
26 950 31 950:-

Preliminär pris
14-10-2019
(Abu Simbels festival)

26 950 31 950:-

Tillval - adderas på grundpriset

Pris/pers  

Kryssningsfartyg: Garanterat boende i främre delen på de två övrersta däcken

250:-/natt/pers

Försäkring:
Avbeställningsskydd
6% av resans pris

 

 

    


replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords